Strikke Blå Dukkeklær

Lyst til å strikke dukkeklær? Dette har vi god erfaring med og denne gangen valgte vi å lage et blått sett. Resultatet ser du under.

Garn: Restegarn i diverse blåfarger i ullgarn.
Pinner nr 4

Jakke: Mål rundt magen på dukka og legg opp masker til rygg. Strikk fram og tilbake fra nederst på jakken til under ermene. Legg opp flere masker til det rekker til ermene + rygg.

Strikk alle disse maskene til halsen.
Fell av de midterste ved halsen og strikk hver side for seg.
Strikk fra nakken bak på jekken og framover på skulder + erme.

Når det er strikket forbi halsen, har man der strikket en skjev åpning. Det vil si, lagt opp en maske hver gang man er foran på jakken. Strikk til ermene er brede nok (prøv på dukken), fell så av ermmaskene, strikk videre ned på bare forstykket av jakken slik at den blir lik foran og bak.

Strikk andre side av jakken på samme måte.
Sy sammen ermene og siden på jakken.

Fest alle tråder. Denne jakken har fått en avsluttende kant med hekling rundt halsen og ned på begge sider av jakken.

Obs: Hvordan skal jakken lukkes? Her er der gjort enkelt med å bruke trykk knakker under ,og bare en pynteknapp som er synlig.

Det kan også bruke en heklet hempe og knapp.

Skjørt: Legg opp så mange masker som trengs rundt magen. Her er det strikket en liten kant på vrangen slik at det er plass til en tynn strikk. Strikk skjørtet langt nok, som passer til dukken. Her er skjørtet ca 14 cm, det er samtidig lagt ut noen masker rundt på skjørtet, slik at det er større ned enn øverst.

Det kan også strikkes mønster, og eller striper.

Evt. En kant nederst slik at skjørtet ikke bretter seg opp.

Press lett.

Bukse: Strikk på samme måte som skjørtet. Nå det er strikket ned til skrittet, deles arbeidet i 2 deler og strikk hvert ben for seg. Det kan være lurt å legg opp 2- 3 masker midt mellom bena, slik at hvert ben blir litt videre. Strikk det andre benet som det første.

Buksa kan være ensfarget eller ha striper slik som her. Fell av og fest alle tråder godt.

Lue: Legg opp så mange masker som lua trenger fra halsen på den ene siden til halsen på den andre siden. Strikk dette stykker ca 8 cm (prøv på dukka) og strikk maskene sammen midt bak.

Hekle luftmasker til knyting og en kant nederst på lua.

Lykke til.