Strikke barbieklær – Oppskrift på bukse og genser

Strikke Bukse:
Buksen er strikket nedenfra og oppover

Legg opp 24 m i hvert ben og strikk 2 cm vrangbord. Fortsett med glattstrikk til hvert ben er ca 12 cm.

Du kan strikket korte eller lange ben på buksen. Øk samtidig hvert ben til 30 m.

Sett de to benene sammen slik: Strikk et ben, legg opp 2 m mellom benene, strikk det andre ben og legg opp 2 m på andre siden av mellom benene. Fortsett med å strikke glattstrikk oppover. Fell samtidig av slik at buksen blir smalere rundt livet. Rundt livet ca 30 m. På denne buksen er det strikket en liten fall som er sydd ned og med en snor til knyting rundt livet. Sy sammen mellom bena til slutt.

Fest alle tråder til slutt.

Strikke genser: Genseren er strikket nedenfra og oppover

Legg opp 40 m og strikk vrangbord ca 2 cm, fortsett med glattstrikk opp til ermene. På denne genseren er det strikket et lite mønster med 2 farger. Lag deg et lite mønster, eller strikk striper eller bare ensfarget. Strikk ca 6 cm til under ermene.

Finn hver side på genseren og fell 4 m i hver side. Neste omgang legges det opp 6 m på samme sted i sidene. Strikk videre, men fram og tilbake, slik at det blir en åpning bak. Strikk ca 8 omganger og fell samtidig ned til ca 22 m, fell av. Hekle på en hempe bak i splitten og sy i en knapp. Nå er det strikket en genser uten ermer.

Ermene: Ta opp masker langs åpningen på ermene ca 15 m og strikk rundt og rundt til genseren får korte eller lange ermer.

Ermene her er ca 7 ½ cm lange, fell av. Fest alle tråder.

Slik kan du strikke så mange bukser og gensere du vil til dine barbiedukker.

Bruk de garnresten du har og få fine dukkeklær.

Lykke til.

Det er morsomt å strikke dukkeklær og det går fort å bli ferdig.

Barbie dukke klær er dyre i innkjøp, så strikk de selv. Det er ikke vanskelig. Se på disse klærne og lag de som dette.

Strikking av Barbie dukkeklær

Garn: Baby Panda dobbelt garn

Pinner nr 4

Slik strikkes disse klærne:

Skjørt: Legg opp 26 masker og strikk 5 omganger med 1 rett og 1 vrang. Fortsatt med rettstrikk. Legg ut 4 m og strikk skjørtet ferdig. Lag det så langt/kort du vil, her er skjørtet ca 13cm.

Nederst er det noen omg. med en annen farge. Det er også strikket 2 omg. riller før det er felt av. Fest alle tråder.

Bukse: Begynn som på skjørtet, men når det er strikket ca 5cm. Del maskene i 2 deler og bruk de på hvert sitt ben, ca9 cm fra skrittet og ned. Nederst er det strikket 2omg. riller, fell av. Fest alle tråder

Poncho: Legg opp 4 m og strikk oppover mot midten, legg samtidig ut 1 m i hver side, annenhver omg. til det er ca30 m øverst på skulder.

Nå det er strikket til skulder, fell av 4 m. midt på (som blir plass til hode), det er også kjekt å felle ca 5 m. i den ene siden, som legges opp neste omg., da blir det lettere å få inn hodet, når ponchoen er ferdig. Strikk bakdelen som fordelen på ponchoen.

Hekle en løkke og sy i 1 knapp i skulderhullet. Fest alle tråder.

Genser: Legg opp30m og strikk 2 omg. riller, fortsett med glattstrikk opp til under ermene ca 4cm. Fell av 4 m under hvert erme og strikk videre et forstykke og 2 bakstykker slik at hodet får plass i genseren. Når alle 3 deler er strikket opp til over ermene, fell runst fra skuler opp til halsen slik at genseren blir smalere øverst. Her er genseren avsluttet med 2 omg. riller. Fest alle tråder og sy i 1-2 knapper i ryggen.

Ta opp langs ermhullet ca 12 m, og strikk ermene nedover til de er lange nok, her ca 7 cm.fell av etter 2 omg riller.

Den lilla jakken er strikket som genseren, men der er åpningen foran.

Kort bukse er strikket som lang bukse, men med kortene ben.

Kjole er strikket nedenfra og oppover. Det vil si skjørt og så genser, men de henger sammen. Ermene er strikket fra ermhullet og nedover til ca 6cm.

Fest alle tråder godt.

Bruk restegarn i de fargene «dukkemor» liker, kanskje hun kan strikke litt selv også.

Lykke til.