Strikke barbieklær – bukse, poncho og genser

Kunne du kanskje tenke deg å prøve å strikke klær til barbie? Det er akkurat hva vi har gjort her, og vi synes det ble riktig så stilig. Å Strikke barbieklær er både morsomt og ikke alt for krevende arbeid.

Garn: Baby Panda dobbelt garn

Pinner nr 4

Slik strikkes disse klærne:

Skjørt: Legg opp 26 masker og strikk 5 omganger med 1 rett og 1 vrang. Fortsatt med rettstrikk. Legg ut 4 m og strikk skjørtet ferdig. Lag det så langt/kort du vil, her er skjørtet ca 13cm.

Nederst er det noen omg. med en annen farge. Det er også strikket 2 omg. riller før det er felt av. Fest alle tråder.

Bukse: Begynn som på skjørtet, men når det er strikket ca 5cm. Del maskene i 2 deler og bruk de på hvert sitt ben, ca9 cm fra skrittet og ned. Nederst er det strikket 2omg. riller, fell av. Fest alle tråder

Poncho: Legg opp 4 m og strikk oppover mot midten, legg samtidig ut 1 m i hver side, annenhver omg. til det er ca30 m øverst på skulder.

Nå det er strikket til skulder, fell av 4 m midt på (som blir plass til hode), det er også kjekt å felle ca 5 m i den ene siden, som legges opp neste omg., da blir det lettere å få inn hodet, når ponchoen er ferdig. Strikk bakdelen som fordelen på ponchoen.

Hekle en løkke og sy i 1 knapp i skulderhullet. Fest alle tråder.

Genser: Legg opp30m og strikk 2 omg. riller, fortsett med glattstrikk opp til under ermene ca 4cm. Fell av 4 m under hvert erme og strikk videre et forstykke og 2 bakstykker slik at hodet får plass i genseren. Når alle 3 deler er strikket opp til over ermene, fell runst fra skuler opp til halsen slik at genseren blir smalere øverst. Her er genseren avsluttet med 2 omg. riller. Fest alle tråder og sy i 1-2 knapper i ryggen.

Ta opp langs ermhullet ca 12 m, og strikk ermene nedover til de er lange nok, her ca 7 cm.fell av etter 2 omg riller.

Den lilla jakken er strikket som genseren, men der er åpningen foran.

Kort bukse er strikket som lang bukse, men med kortene ben.

Kjole er strikket nedenfra og oppover. Det vil si skjørt og så genser, men de henger sammen. Ermene er strikket fra ermhullet og nedover til ca 6cm.

Fest alle tråder godt.

Bruk restegarn i de fargene dukkemor liker, kanskje hun kan strikke litt selv også.

Lykke til.